lauantai 29. syyskuuta 2012

SUOMI - Lauantai 8.9.2012 - Vieraat saapuvat


Koitti aamu jota olimme kauan odottaneet pelonsekaisin tuntein. Olimme nimittäin järjestäneet Suomen vaihtoseminaaria hikihatussa viimeisen kuukauden! Olimme kokeneet tunneskaalan paniikista helpotukseen ja kaikkea siltä väliltä.

Lähdimme aamulla Tampereelta kohti Kauniaisia. Jännitys oli käsinkosketeltava ja mielessä pyöri ajatuksia seminaarin kulusta.

 "Mitä jos lentokone myöhästyy, ihmiset eivät löydä linja-autolle, luennoitsijoille tulee viime hetken peruutuksia...?".

Perillä kauniaisissa meitä odotti kaunis luonnonläheinen paikka. Päärakennus oli arvokas noin 110-vuotta vanha koulu. Työväenakatemiahan on oppilaitos jossa toimi myös ns. konferenssikeskus. Akatemia sijaitsi aivan kauniaisten sydämessä.

Saavuimme paikalle Kauniaisten Työväen Akatemiaan noin puolilta päivin valmistelemaan paikkoja hiukan etukäteen, jotta kaikki olisi valmista, kun irlantilaiset saapuisivat muutaman tunnin kuluttua. Akatemialla meitä avusti ystävällinen vahtimestari, jolta saatiin kaikki käytännön informaatio majoituspaikkaamme koskien.

Ensimmäiset helpotuksen huokaukset koimme kun ensimmäiset seminaarivieraamme saapuivat jo tunnin etuajassa. Heidän matkansa oli mennyt hyvin ja ongelmitta. Vieraamme ihastelivat luonnonkaunista paikkaa ja onneksi myös ilmakin oli kaunis ja aurinkoinen - hetken aikaa. Sitten vieraamme saivatkin kokea kunnon raekuuron suomalaiseen malliin. Heidän majoituttuaan katseltuaan paikkaa olikin irlantilaisille ja meille tarjolla lounas, minkä jälkeen pidimme pienen infotilaisuuden jossa kerroimme itsestämme, paikasta, tulevasta ohjelmasta ja käytännön asioista. 



 
Kiersimme vielä päätteeksi lähiympäristöä ja näytimme oleellisimmat paikat Työväen Akatemiassa. Irlantilaiset vieraamme saivat tutustua myös suomalaisiin autoilun apuvälineisiin, kun Salla esitteli autoaan.


”Oli mukava nähdä vanhoja tuttuja ja muutamia uusiakin kasvoja monen kuukauden jälkeen” (Matti)

Päivällinen oli myös vieraillemme elämys ja kokemus, he pitivät kovasti suomalaisesta ruuasta. Illalla jatkoimme vapaata seurustelua ja toisiimme tutustumista irlantilaisten kanssa sekä vahvistimme jo vanhoja olemassaolevia ystävyyssuhteita. Myös Tuomas Tuure Kynnys ry:ltä saapui viettämään iltaa kanssamme ja tapaamaan irlantilaisia vieraitamme.

Seuraava suuri jännitysmomentti oli tsekkien saapuminen noin klo. 12 aikaan yöllä. Heidätkin saatiin turvallisesti perille Kauniaisiin, vaikka ymmärrettävästi myöhäinen saapuminen ei ollut monenkaan osallistujan mieleen. Heille tarjosimme vielä myöhäisen iltapalan ennen kuin siirryimme kaikki unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti