lauantai 29. syyskuuta 2012

SUOMI - Sunnuntai 9.9.2012 - Asian äärellä!

Aamu koitti ja oli aamupalan aika. Saimmekin nauttia erinomaisen aamupalan. Myös ulkomaalaiset vieraamme pitivät kovasti suomalaisesta aamupalatarjoilusta. Osa uskaltautui maistamaan jopa tummaa suomalaista ruisleipää, karjalanpiirakoita sekä puuroa.

Seminaaripäivä täynnä asiaa


Seuraavaksi olikin aika aloittaa viikonlopun virallinen osuus. Esittelimme vielä itsemme ja kerroimme yhteisesti yleisistä asioista, sillä olimme ensimmäistä kertaa koko porulla koolla.

Aamun ensimmäinen luennoitsijavieraamme Tuomas Tuure, Kynnys Ry:n kehitysyhteistyösihteeri, tuli puhumaan yleisesti vaihto-ohjelmien ja vammaisten henkilöiden tilanteesta sekä esitteli hiukan sivuten myös Kynnys Ry:n toimintaa.


 
Seuraavana puheenvuoron sai Kalle Könkkölä, Kynnys Ry:n toiminnanjohtaja. Hän puhui yleisesti ja laajemmin omasta sekä Kynnys Ry:n historiasta sekä vammaispolitiikasta ja vammaisten tilanteesta Suomessa.



Ennen lounasta ehdimme vielä jakaantua ryhmiin keskustelemaan seminaarin aihepiireistä ja nopeasti konferenssisalin täyttikin puheensorina.

Ohjelma jatkui puolilta päivin lounaan merkeissä, jolloin jatkettiin vapaamuotoisesti keskustelua luennoitsioiden käsittelemistä aiheista. Erityisesti Kalle Könkkölän puheenvuoro oli ulkomaalaisista kiinnostava.

Lounaan jälkeen oli ohjelmassa Milla Ilosen (suunnittelija ASPA:lta) pitämä luento, jossa hän kertoi omasta työllistymisen polustaan, vapaaehtoistöistään ja siitä kuinka yksilön omat henkilökohtaiset ominaisuudet kuten identiteetti, itsetunto ja muut aineettomat arvot vaikuttavat työllistymiseen.  Osana Millan luentoa teimme myös ryhmätyötä keskustellen aihepiirin teemoista.



Millan jälkeen puheenvuorossa oli Kaisa Karvonen (suunnittelija, Reilu Rekrytointi -hanke), joka tuli esittelemään Reilu Rekrytointi -hankkeen tavoitteita. Reilu Rekrytointi hankkeen tavoitteena on edistää kaikenikäisten ja erityisasemassa olevien henkilöiden rekrytointia ns. uuden median keinoilla, näitä ovat esimerkiksi videoansioluettelot, sosiaalinen media jne. Reilu rekrytointi -hanke kirvoitti sekin vierailtamme runsaasti lisäkysymyksiä ja hankkeen esittely oli vieraistamme kiinnostava asia.



Ohjelma jatkui päivällisellä, jonka jälkeen oli mahdollista käydä pihassa tutustumassa jälleen toisenlaisiin autoilun apuvälineisiin. Luennoitsijoista Milla Ilonen jäi vielä illaksi keskustelemaan vieraidemme kanssa ja halukkailla oli mahdollisuus tutustua hänen mm. käsihallintalaittein varusteltuun autoonsa, jota   voi ajaa omassa sähköpyörätuolissaan istuen. Irlantilaisille tämä oli aivan uusi mahdollisuus ja tästä otimmekin paljon kuvia ja videota mukaanviemisiksi Irlantiin.

Päivän päätteeksi vuorossa oli saunomista ja vapaamuotoista illanviettoa sekä keskustelua. Illan aikana vieraamme pääsivät kokemaan suomalaisen saunaillan kera takkamakkaran. Ilta sujui leppoisasti jutellen ja vaihdellen kuulumisia ja kokemuksia rennossa yhteishengessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti