lauantai 29. syyskuuta 2012

SUOMI - Maanantai 10.9.2012 - Helsinkiin!


Aamupalan jälkeen bussi tuli hakemaan meidät Kauniaisista Helsingin keskustaan. Tämä päivä oli ehkä kaikista kaaoottisin, sillä päivälle järjestettyä ohjelmaa ei ollut muutaman viime hetken peruutuksen takia.

Meillä piti alunperin olla kaupungissa jonkinlainen opastettu turistikierros, mutta oppaamme joutui perumaan yllättävien koulumenojensa takia. Näinpä päätimme, että päivän ohjelma on vapaa-muotoista kunkin osallistujan omien toiveiden mukaan. Meistä suomalaisista kukaan ei ollut kotoisin Helsingistä, joten turistikierros meidän järjestämänämme olisi ollut mahdotonta.


Kaupungilla porukka hajautui tapaamispaikalta kuka minnekin. Irlantilaiset olivat omatoimisesti sopineet tutustumiskäynnin KVT:n toimitiloihin Pasilassa, johon suurin osa irlantilaisista lähtikin, parin jäädessä kiertelemään nähtävyyksiä. Tsekkiläiset osallistujat jäivät kaupunkiin kiertelemään omia aikojaan,  kuten myös suomalaiset lukuunottamatta Jenniä ja Rosaa, jotka viettivät päivän irlantilaisten kanssa KVT:lla. Päivä Helsingissä sujui kaupunkiin jääneiltä leppoisasti. Valitettavasti ilma ei ollut täysin aurinkoinen ja kaunis mutta silti kävelimme paljon keskustassa, kävimme tutustumassa tuomiokirkkoon ja myös hieman ostoksilla.

Vierailu KVT:lla Pasilassa


Jenni ja Rosa liittyivät irlantilaisten joukkoon koko päiväksi. Alkuun ennen Pasilaan lähtöä meillä oli tunti aikaa kierrellä Kampissa, mutta päätimme mennä yhden irlantilaisen kanssa kahville. Kahvilassa keskustelutuokio venyi pidemmäksi, kun intaannuimme keskustelemaan maidemme eroista sosiaaliturvassa, taloudellisessa tilanteessa, palkkatasossa ja asumisen mahdollisuuksissa.

Huomasimme kuitenkin ajoissa lähteä tapaamispaikalle josta lähdimme yhdessä muiden irlantilaisten kanssa kävellen kohti rautatieasemaa ja Pasilaa. Päivän kohokohtia oli paitsi itse vierailu KVT:lle, myös esteettömän julkisen liikenteen kokeilu, jotta vieraillemme jäi käsitystä myös siitä puolesta.




Vierailu KVT:lla oli antoisa. Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT) on rauhanjärjestö, joka mm. järjestää kansainvälisiä työleirejä Suomessa sekä välittää vapaaehtoisia ulkomaisille leireille. Myös pidempiaikaisia vapaaehtoistyömahdollisuuksia on tarjolla. Kuulimme vierailulla mm. KVT:sta ja sen toiminnasta, sekä keskustelimme ylipäätään kansainvälisen vapaaehtoistyön mahdollisuuksista ja tulevaisuudesta. 

Porukka kasaan ja takaisin Kauniaisiin


Tapasimme osallistujat Kampin kauppakeskuksen läheisyydessä ja kaikki näytti olevan kunnossa ja lähetimme osan ryhmästä jo pakkautumaan bussiin. Kuitenkin loppujen irlantilaisten saavuttua paikalla kävi ilmi, että heidän joukostaan oli kadonnut yksi osallistuja, kun he olivat lähteneet nousemaan metrosta Kamppiin.

Seurasi hiukan paniikinomaista puhelinnumeron etsintää, mutta sitä ei keltään löytynyt. Numero saatiin Irlannista selville, mutta valitettavasti osallistujalla ei kännykkää ollut mukanaan. Kiivaan etsinnän ja puhelinnumeroiden metsästyksen jälkeen keksimme kuuluttaa häntä Kampin infopisteessä, mutta ennen kuulutusta hän löysikin tiensä tapaamispaikalle, siis loppu hyvin kaikki hyvin!

Viimeinen ilta yhdessä - tältä erää


Suuntasimme takaisin Kauniaisiin päivälliselle, jonka jälkeen ohjelmassa oli saunomista ja vapaata illanviettoa. Jaoimme myös palautelomakkeet. Osa vieraistamme jäi kaipaamaan palautekeskustelua mutta aikataulullisesti viikonloppu oli niin lyhyt että valitettavasti jouduimme karsimaan joistakin ohjelmista vähäisten resurssien takia.

Illan aikana keskustelu kävi vilkkaana ja kunkin maan edustajat siinä sivussa esittivät lauluja omista maistaan ja me suomalaiset vedimme toki letkajenkan.

Viimeinen ilta on aina haikea ja kävimmekin monet keskustelut siitä että onneksi näemme kaikki vielä kerran Irlannissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti